Geschiedenis
- 1970: De gebroeders Medard en Eddy Bens, beginnen naast hun veevoederbedrijf een groothandel in vlees.
- 1972 Bens Vlees NV wordt officieel boven de doopvont gehouden. Het begin van 20 jaar lokale expansie!
- 1989 Partnership met de familiale agrogroep Vanden Avenne uit Ooigem.Vanaf nu gaat het bedrijf door onder de naam Bens NV.
De operationele leiding blijft in handen van sterkhouder Marcel Laeremans.
- 1991 Inhuldiging van de nieuwe versnijderij in het slachthuis van Heist-op-den-Berg.
- 1993 Het Bens-team krijgt versterking door de overname van het varkensbedrijf Swaegers-Syen.
- 1998 Het bedrijf is, na een snelle evolutie, aan uitbreiding toe. Er wordt uitgekeken naar een nieuwe locatie voor de versnijderij.
- 1999 Plechtige opening en ingebruikname van de nieuwe, volledig geautomatiseerde versnijderij in Oevel-Westerlo.
- 2009 Door een gedurfde maar berekende groeistrategie verstevigt Bens in 10 jaar haar positie op de Europese vleesmarkt. Opstart van dochterbedrijf Bens Retail.
- 2010 Integratie van het slachthuis De Lokery in Lokeren. Kwaliteit en voedselveiligheid gegarandeerd door de perfect afgestemde productieketen.
|
|