Geschiedenis


Bens oude site
  • 1970: De gebroeders Medard en Eddy Bens, beginnen naast hun veevoederbedrijf een groothandel in vlees.


  • 1972 Bens Vlees NV wordt officieel boven de doopvont gehouden. Het begin van 20 jaar lokale expansie!


  • 1989 Partnership met de familiale agrogroep Vanden Avenne uit Ooigem.Vanaf nu gaat het bedrijf door onder de naam Bens NV. De operationele leiding blijft in handen van sterkhouder Marcel Laeremans.


  • 1991 Inhuldiging van de nieuwe versnijderij in het slachthuis van Heist-op-den-Berg.


  • 1993 Het Bens-team krijgt versterking door de overname van het varkensbedrijf Swaegers-Syen.

  • Bens Vlees
  • 1998 Het bedrijf is, na een snelle evolutie, aan uitbreiding toe. Er wordt uitgekeken naar een nieuwe locatie voor de versnijderij.


  • 1999 Plechtige opening en ingebruikname van de nieuwe, volledig geautomatiseerde versnijderij in Oevel-Westerlo.


  • 2009 Door een gedurfde maar berekende groeistrategie verstevigt Bens in 10 jaar haar positie op de Europese vleesmarkt. Opstart van dochterbedrijf Bens Retail.


  • 2010 Integratie van het slachthuis De Lokery in Lokeren. Kwaliteit en voedselveiligheid gegarandeerd door de perfect afgestemde productieketen.